Matt Greenwood: Atlas

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han stammer fra Zimbabwe. Men det er i Canada, han er ved at etablere sig som komponist og guitarist. Det er her han pt. gør sig bemærket – fordi han som instrumentalist er så eminent, og fordi han som komponist er så uortodoks og innovativ. Han tilføjer simpelthen den canadiske jazzscene nogle nye dimensioner, som ikke lader sig genrebetegne eller på anden vis -begrænse, men som netop er fornyende og spændende. Han har haft en talentfuld canadisk besætning med sig i studiet, heriblandt kontrabassisten Mike Downes og pianisten Joshua Stanberry; en besætning, der har formået at forløse hans cinematiske visioner og skabe en form for musik, som både grænser op til den neoklassiske musik, den moderne, melodiske kompositionsjazz og den mere udefinerbare improjazz. Greenwood er selv centralt placeret i lydbilledet med sit ekvilibristiske guitarspil. Og dét – kombineret med det originale grundmateriale – gør debutalbummet, Atlas, aldeles lytteværdigt. Personligt drages jeg især af nummeret, From Sunshine, som forekommer mig vemodigt og dragende. Nummeret er inspireret af John Denvers Sunshine on My Shoulders, men skrevet med anvendelse af en harmonisk teknik, som Bela Bartok udviklede – et godt eksempel på den spændvidde, som er indbygget i musikken.

****  /  Eget selskab  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share