Niclas Knudsen Trio: Migrating Songs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den meget produktive og ekspressive danske el-guitarist, Niclas Knudsen, er blandt andet kendt for sit virke i Ibrahim Electric, Kalaha og Alt er Ego. Men i eget navn har han også udgivet ganske meget, endog forskelligartet musik. Det er måske det, der – udover hans tekniske virtuositet og ekspressive tilgang til musikken – kendetegner hans projekter og produktioner: forskelligartetheden.

Den nye plade, som han nu sender på gaden med sin trio – der i øvrigt (til trods for, at det hedder en trio) består af (i alt fem musikere – foruden kapelmesteren selv også) bassisterne Andreas Møllerhøj og Matthias Petri og trommeslagerne Henrik Holst Hansen og Andreas Svendsen – går nye veje i forhold til det vante, ekspressive, bastardagtige cross-over, jeg sædvanligvis forbinder med Niclas Knudsen. Denne gang har han nemlig søgt inspiration i f.eks. spansk og svensk folkemusik. Dét er tydeligt i numre som (for Spaniens vedkommende) Catalan Call og (for Sveriges vedkommende) Småland. Men også i et nummer som Little Bird of Passage, som alt andet lige må have en stor fremtid for sig som singleudspil.

Little Bird of Passage er på mange måder et uhyre vellykket stykke musik. Det er melodisk enkelt, det er smukt, og så er det yderst stilfærdigt – fornemt båret frem af Niclas Knudsens signifikante guitar-vellyd og af hans solidt akkompagnerende musikere. Dét – og Småland – er efter min mening albummets bedste.

Hvorfor det nye album har fået titlen Migrating Songs, skal jeg ikke kunne sige. Men det kan måske have at gøre med titlen på en af de førnævnte sange – at de fleste numre som små fugle let og ubesværet passerer hen over grænser, i det her tilfælde: genre-grænser. Netop hvad det angår har Niclas Knudsen klart fat i en interessant vifte af subgenrer, som tilsammen – i hans hænder – bliver til noget spændende, for ikke at sige overbevisende nyt. Ikke dermed sagt, at han skaber sin egen nye genre eller subgenre, men han har befriende let ved at krydse eksisterende grænser og blande (kultur)indtryk. Og dét er en cadeau værd.

****  /  NK Music  /  40 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share