Thomas Sejthen Trio: This is Our Year

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Danske Thomas Sejthen (bl.a. kendt fra Admiral Awesome) udsender nu sit andet album i eget navn (efter igennem flere år at have været med som sideman på andres album – bl.a. Indra Rios-Moores, Morten Haugshøjs og Uffe Steens). Med sig på trio-albummet, This is Our Year, har Sejthen (som selv spiller kontrabas) Mads Ole Erhardsen på tenorsax og Jesper Bo Knudsen på trommer (foruden gæsterne Søren Bigum på guitarer og Lilly Ann Hertzman på vokal). Og sammen formår de tre plus to altså at give kant og nerve til et ellers minimalistisk, næsten stofligt blødt materiale, som helt og holdent skyldes Sejthen. Der er noget intenst og intimt og over udtrykket. Noget universelt og dog personligt – f.eks. har flere numre titler, der matcher ”navnene” på Sejthens egne familiemedlemmer: Maggy, Bobby og Birdy. Der er også noget melankolsk eller introvert og klangfladerne. Men også, konstant, en forfriskende energisk puls, som er med til at løfte musikken og brede udtrykket ud til noget, der vil kunne sluges – selv udenfor jazzens verden. Stærkest står numrene Minor Idea II (hvorpå Lilly synger) og titelnummeret (hvorpå Søren Bigum spiller steel guitar) – begge er stilfærdige, sfæriske og smukke ballader.

****  /  Gateway Music  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share