Peter Bruun, Søren Kjærgaard, Jonas Westergaard: Thésaurós

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Peter Bruun (trommer), Søren Kjærgaard (klaver) og Jonas Westergaard (bas) har længe udgjort en markant jazztrio i Danmark, ja, Europa. Deres originale musik – en kompleks form for moderne jazz med banebrydende nye, komplekse kompositioner og indbyggede elementer af improvisationer – har på mange måder gjort dem toneangivende indenfor subgenren. Og i det omfang de formår at komme ud over rampen med deres nye udspil, dobbeltalbummet Thésaurós, ja så lægger de potentielt alen til kendskabet derude. Thésaurós er et ambitiøst værk – 83 minutter med syv ”suiter”, der afspejler de tre i det, jeg tror må være den ultimative performance. Deres indbyrdes fortrolighed gør sammenspillet tæt. Det står klart, at de har gjort deres forarbejde grundigt, inden de i studiet begyndte at improvisere og i det hele taget – forløse det betydelige værk (i omfang og kompleksitet), som de har skabt. Derfor er resultatet også respektindgydende. Midt i al kompleksiteten. Men lige så svært det må have været for trioen at ramme niveauet, lige så svært kan det forekomme lytteren at afkode værket. Min egen erfaring – efter gentagne gange at have lyttet – er, at man skal opleve snarere end forstå. Formår man som lytter det, venter der potentielt store oplevelser på Thésaurós. Selv kommer jeg især til at holde af Thésaurós VI.

****  /  ILK Music  /  83 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share