Ben Rosenblum Nebula Project: A Thousand Pebbles

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han er kun 29 år, men hans musik har alligevel en forunderlig modenhed over sig. En piblende glad nysgerrighed og en samtidig tyngde, som ikke forekommer mig at matche hans unge alder. Den amerikanske jazzpianist og –komponist udsender med A Thousand Pebbles sit fjerde album i eget navn, sit andet album med Nebula Project (der foruden Rosenblum selv tæller så eminente navne som Wayne Tucker (trompet), Jasper Dutz (sax, klarinet og fløjte), Rafael Rosa (guitar), Marty Jaffe (bas), Ben Zweig (trommer og slagtøj) og Xavier Del Castillo (sax og fløjte)). Noget af det, der er så forunderligt ved A Thousand Pebbles er, at musikken på albummet er så eklektisk. Man hører således en moderne form for jazz med iboende elementer af noget der fremstår som en helt selvfølgelig blanding af irsk folkemusik, brasiliansk partymusik, bulgarsk polyfonisk vokalmusik og afro-caribisk rytmik. Det er meget fascinerende. Meget forførende. Klart er vi inde i en niché, men dén niché er interessant – også takket være sammenspillet, der er meget tight. Centralt på albummet hører man en suite i fire dele, A Thousand Pebbles, men allerede fra åbningsnummeret Catamaran er man som lytter med på en spændende rejse. Åbningsnummeret er efter min mening albummets bedste.

****  /  One Trick Dog Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share