Simon Westman Trio: Moving Forward

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Simon Westman Trio fik i 2020 et veritabelt gennembrud i hjemlandet, Sverige, med debutalbummet, Stay a while. Et af numrene fra det album er siden blevet streamet mere end tre millioner gange. Nu udsender det Göteborg-baserede orkester så sit andet album, Moving Forward, og selv om der næppe er numre herpå, som opnår samme høje lyttertal, så er der noget træfsikkert over den melodiske triojazz på 2’eren. Som så mange andre jazztrioer i Norden har Simon Westmans fundet inspiration i Esbjörn Svensson Trios musik – den trio opløstes ufrivilligt med Svenssons død i 2008 – men Simon Westman Trio har også sin egen signifikans – en på mange måder lettere gang på jord. Når jeg f.eks. hører nummeret, Turborelax, tænker jeg, at Westman som komponist har formået at raffinere sin egen signatur; at trække en let streg; at anslå en let tone – uden at musikken af den grund bliver endimensionel eller konventionel. Sammen med kontrabassisten Magnus Bergström og trommeslageren Magnus Gran har han formået at skabe en flerdimensionel og dragende flot form for triojazz, som nok spejler den nordiske tone, men også tager fjedrene afsæt i nye, sommerlyse og moderne retninger. Det er meget godt gået. Nummeret, Leaving Home, er nok mit foretrukne. Nummeret sender i min optik en hilser helt tilbage til Jan Johansson, som døde i 1968.

*****  /  Prophone Records  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share