Sara Caswell: The Way to You

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den Grammy-nominerede, amerikanske violinist Sara Caswell er blevet en, man ringer til, hvis man har brug for, ja, en ekstraordinært dygtig violinist. Og her er der altså ikke tale om en violinist, der som sideman spiller klassisk musik, men jazz, folk eller rock. Sara Caswell har således spillet med mange forskellige kunstnere – blandt andre Brad Mehldau, Bruce Springsteen og WDR Big Band. Hertil kommer, at hun har undervist og stadig underviser på blandt andet Berklee College of Music, Manhattan School of Music og New York University. Måske som følge af travlheden / efterspørgslen er det længe siden, Sara Caswell har udsendt nyt i eget navn – mere end 17 år faktisk – men nu er The Way to You her, og albummet med de nye, originale numre og nye, originale arrangementer er ganske forrygende. Både som følge af kompositionerne og arrangementerne, som følge af det virtuose violinspil og som følge af det eminente sammenspil i bandet. Med sig i studiet har Sara Caswell således haft en kvartet, der udover hende selv består af guitaristen Jesse Lewis, bassisten Ike Sturm og trommeslageren Jared Schonig – foruden den gæstende vibrafonist Chris Dingman. Og den musik, som de fire plus fremelsker er forfriskende, ja, frejdig. Fremmelig. I momenter fantastisk. Især er jeg betaget af titelnummeret, der kan tilskrives Michel Legrand. Nummeret byder på solide soli af Jesse Lewis, men også en tydelig magnetisme i Sara Caswells violin, som betvinges teknisk solidt og kunstnerisk stilsikkert og stærkt. Nævnte nummer foruden versioneringen af Antonio Carlos Jobims O Que Tinha de Ser er de to mest helstøbte.

****  /  Anzic Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share