Mixing Memory and Desire: Strange Destination

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Hollandske Mixing Memory and Desire er en ekspressiv kvartet, der spiller en pågående form for moderne avantgardejazz, der har fundet sin inspiration i den musik, som Gerry Mulligan – Chet Baker Quartet bragte til torvs i starten af 1950’erne. Kornettisten Felicity Provan, barytonsaxofonisten JanWillem van der Ham, kontrabassisten Raoul van der Weide og trommeslageren George Hadow, hylder således – på deres egen måde – de to amerikanske koryfæer. Som jeg hører deres musik fremstår Provan centralt placeret i den æstetiske hyldest, men også Hadow er central med sin puls, sin power – det gør sig for eksempel gældende i det voldsomme nummer, Bullets and Drones. Men den hollandske kvartet hylder også andre – for eksempel den svensk saxofonist, Lars Gullin. Det sker med det mere sfæriske nummer, Mist, der som en tåge først dækker over og snart blotlægger en kærlighed til den nordiske melankoliker. Kvartetten udviser en særegen, afklaret ro og samtidig en rastløs nysgerrighed, der blotlægger nye, uudforskede felter. Men svært tilgængeligt, dét er det.

****  /  WLJWC  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share