Katie Melua: Love & Money

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er tyve år siden, den georgisk / britiske singer-songwriter Katie Melua albumdebuterede med Call Off the Search. Studiealbummet nåede et salgstal på næsten fire millioner eksemplarer og indbragte sangerinden flere gange platin.

Nu udsender hun så sit niende studiealbum – et album, der nok ikke når samme svimlende salgstal som de første to-tre stykker, men som ikke desto mindre vil cementere hendes position som en af Storbritanniens absolut største vokale stjerner.

Love & Money er et typisk – for ikke at sige forudsigeligt – Katie Melua-album, men det er også et album der bekræfter, at hendes sangskrivning og sang er i særklasse – vel at mærke indenfor den pænere pop/vokaljazz som eksempelvis også amerikanske Norah Jones mestrer.

På sin vis kan man sige, at Katie Melua dukkede op på scenen i slipstrømmen efter Norah Jones, der med uhørt salgssucces albumdebuterede året før Katie Melua. Katie Melua blev den gang – i 2003 – helt naturligt opfattet som et britisk svar på Norah Jones.

Men jeg vil hævde, at Katie Meluas spændvidde og teknik er bedre end Norah Jones. Og at hendes karakter og kvalitet er klarere.

Love & Money, som på næsten alle tidligere studiealbum, er Katie Melua som ramt af renhed. Hendes tekster er renfærdige og enkle. Og hendes vokal klar. Jeg vil tro, at hun er i besiddelse af et totalt gehør. For hun er som ét med musikken – præcis og punktlig, sanselig og skøn. Især nyder jeg at høre hendes vokal i nye sublimt komponerede / arrangerede / producerede numre som ”Pick Me Up” og ”Quiet Moves”. I nævnte numre smyger Katie Meluas vokal sig smukt om ordene, den boltrer sig i tonerne og fraseringerne, som var den en delfin i roligt havvand.

Også Katie Meluas guitarspil er ekstraordinært. Hør for eksempel det meget enkle titelnummer på det nye album. Katie Melua understøtter heri eminent sin egen vokal med en ubesværet instrumenthåndtering. Nummeret, som også byder på strygere, er en lille, simpel perle.

Alt i alt vil jeg mene, at Love & Money er et af Katie Meluas bedste album i nyere tid. Et album kunstnerisk på højde med de første.

*****  /  BMG  /  36 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share