Trad.Attack!: Bring it On

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det estiske electro-folk-pop-rock-band Trad.Attack! er et af det lille baltiske lands helt store navne pt. Bandet, der består Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna og Tõnu Tubli, har på sit nye, femte album igen-igen udfordret sig selv. Nok griber de tre igen-igen tilbage til traditionen – tilbage til gryden med gamle estiske folkesange – men de manipulerer og arrangerer og spiller nu også deres egne ”versioner” på nye instrumenter og ud fra et ønske om at skabe ny lyd. Og dét forehavende lykkes de med – med venners hjælp. Gæstemusikerne bibringer nye farver, nye energier og ja, nye lyde, og alligevel er det de 2 x Vabarna og Tubli, der er de ubestridt centrale figurer, som med en forunderlig fanden-i-voldskhed og usædvanlig instrumentering (ikke bare spiller de guitar, bas og trommer, de spiller også bl.a. sækkepibe, klokkespil og jøde harpe) skaber de nye flader; det er dem, der synger sangene på de forskellige, estiske dialekter; dem, der tromler frem i lydbilledet med et voldsomt ekspressivt, næsten provokerende, men også effektivt, fascinerende og på mange måder magnetisk udtryk. Mest holder jeg af balladen, Maka, der som en lille perle lyser op i den mørkere helhed.

****  /  Trad.Attack!  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share