Next.Ape: The Fourth Wall

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Next.Ape er en fascinerende, for mig, ny oplevelse. Bandets musik er svær at genrebestemme, men den er signifikant – som et moderne maleri, der sætter sig spor, uden at man præcist kan forklare hvorfor. Musisk er der tale om en form for indierock med klare strejf af synths og moderne vokaljazz, måske endda strejf af Bristol og triphop. I hvert fald bringer bandet sange og musik til torvs som er særegne, originale. Og fascinerende. Og det – takket være et åbenlyst frugtbart samarbejde mellem den belgiske trommeslager, Antoine Pierre, og den ungarske sangerinde, Veronika Harcsa. De to og deres band har efter udgivelsen af en EP og en succesrig turné nu samlet materiale til et helt album, The Fourth Wall, og jeg er betaget. Ikke bare af en enkelt sang, men af helheden – detaljerne og helheden. Synthesizeren lægger en dyb bund igennem det hele, og ovenover svæver Harcsas magnetisk facetterede vokal. Musikken er pågående, insisterende. Og af og til strejfer mine tanker til Portishead og Björk og andre store stjerner. Men når jeg hører energiske og facetterede numre som Unfit Wing og The Enthusiast, bliver jeg også bekræftet i originaliteten – og den særegne styrke.

*****  /  Shapes No Frame  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share