Karin Hammar Fab4 w. Rita Marcotulli: Opening

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske jazztrombonist, Karin Hammar, har længe været en slet skjult hemmelighed i sit hjemland. Og dét til trods for, at hun ind til nu har udgivet otte album i eget navn; og dét til trods for, at hun har spillet med en række store svenske navne – indenfor jazz såvel som pop og rock. Men lad det være sagt med det samme – Karin Hammar er en meget overbevisende komponist og instrumentalist. Og det projekt, der nu er hendes primære – Fab4 – er ganske enkelt eminent. Karin Hammar, guitaristen Andreas Hourdakis, bassisten Niklas Fernqvist og trommeslageren Fredrik Rundqvist udgør simpelthen en organisk kvartet, der får musikken til at vokse. Og da Karin Hammar har gjort det til en vane at indgå i musikalske samarbejder med prominente jazznavne, er der konstant basis for overraskelser. På Fab4’s nye (andet) album, Opening, har hun indgået et samarbejde med den italienske klaverlegende, Rita Marcotulli, og ud af dét er der kommet et virkelig attraktivt, innovativt og moderne jazzalbum. Marcotulli, der blandt andet har turneret med Pat Metheny, Billy Cobham og Chet Baker tilføjer således en fascinerende skarp kant til det tonesprog, der i forvejen er så tight, lige på og organisk. At Hammars egen trombone farver alle ornamenter i musikken er bare en glæde. Lyt eksempelvis til numre som Apart og The Key, og du vil forstå, hvad jeg mener. Hammars farveskala er imponerende. Og de nævnte kompositioner magnetiske.

****  /  Prophone Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share