The Composers Collective Big Band: The Toronto Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det canadiske jazzkollektiv, The Composers Collective Big Band, er et virkelig interessant bekendtskab. Som big band fremstår kollektivet vitalt, solidt sammenspillet og åbent nærværende. Medlemmerne virker alle til at være teknisk dygtige, og deres evne til både selv at præstere og give andre plads forekommer åbenlys. Derfor – og fordi de mange musikere til The Toronto Project – sammen (i øvrigt med gæster) har skabt og forløst et gennemført værk, bliver jeg som lytter glad i låget. Det eklektiske værk emmer af overskud og udsyn – og altså af et solidt, teknisk fundament. Værket er skruet sammen som en lokal togtur gennem Toronto – med indlagt reallyd fra eksempelvis ”stemmer”, der proklamerer hvilken station, vi nu ankommer til. Disse reallyde / speaks omgiver de otte forrygende kompositioner, hvoraf især dirigent og trombonist Christian Overtons Spadina (navnet på Torontos China Town) og gæstemusikeren Pablosky Rosales’ West Toronto Ode (bydelen kaldes af de lokale ”Lille Portugal”) imponerer. Som værk for big band fremstår projektet uhyre vellykket. Og kollektivets kompetencer? De fremstår som meget imponerende.

****  /  Eget selskab  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share