Roser Monforte Trio: Landscape Songs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Roser Monforte er en eminent jazzsaxofonist og –komponist. Og hans trio – der i øvrigt består af guitaristen Pau Mainé og trommeslageren Jordi Pallarés – er, alene at dømme ud fra Landscape Songs, en størrelse, der både teknisk og kunstnerisk kan levere en solid, raffineret og melodisk, frisk form for moderne jazz. Den spanske trios musik, som helt og holdent er skrevet af Monforte, er smuk og temperamentsfuld – især numre som Absents og Once Upon a Time stikker ud som smukke størrelser, der kunne anvendes som scores i spillefilm. Men raffinementet ligger, i min optik, i kombinationen af det melodisk smukke, det teknisk raffinerede og det særegent sydlandsk temperamentsfulde. Og nok så væsentligt – i sammenspillet de tre imellem. Jeg fornemmer således, at de tre er på samme kurs; at de vil det samme; og at de ligeværdigt afsætter deres fingeraftryk i den fælles musik. Af samme grund forekommer musikken mig gennemført, albummet mig helt – om end jeg i momenter, som eksempelvis i nummeret, Orixa, får udfordret min imødekommenhed.

****  /  Segell Microscopi  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share