Håkan Nyqvist HORNCRAFT: Inside Looking Out

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Svenske Håkan Nyqvist er en etableret / rutineret herre. En musiker med en lang fortid som trompetist i diverse big bands – mest kendt for sit virke som sideman i James Last Orchestra. Selv om trompeten er hans primære instrument, bør han dog betegnes som multiinstrumentalist, for han kan betjene et lang række blæseinstrumenter og har i det hele taget en kærlighed til blæseinstrumenter. At dét er tilfældet kan man forvisse sig om ved at lægge øren til hans nye plade med HORNCRAFT. Inside Looking Out er hans første album i eget og HORNCRAFTs navn i mere end tyve år, men altså også et album, der viser sig at have været værd at vente på. Hvorfor 2’eren kommer nu, skal jeg ikke kunne sige, men jeg kan sige så meget, at der er en moden tyngde over kompositionerne og arrangementerne, som Nyqvist også står bag. Med sig på Inside Looking Out har Nyqvist en gruppe bestående af Eva-Tea Lundberg (fransk horn), Erik Palmberg (trompet og flygel horn), Orjan Hulten (sopran- og tenorsaxofon) og Sven Berggren (trombone) foruden Torbjörn Gulz (klaver), Filip Augustson (bas) og Henrik Jäderberg (trommer). Og de i alt otte musikeres lydlandskab antager altså næsten karakter af big band lyd. Det kunstneriske indtryk, som de otte efterlader, er STORslået, respektindgydende og meget professionelt.

****  /  Prophone Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share