Jawa: Last Breaths from Aleppo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jawa er et pladedebuterende orkester på en mission. Orkesteret vil gøre sit til at sikre, at den rige, musikalske sufi-tradition ikke går tabt som følge af den årelange borgerkrig i Syrien. Debutpladen, Last Breaths from Aleppo, er et første skridt på denne missions vej, som i virkeligheden også er en modstandens vej. Med det belgiske selskab Muziekpubliques mellemkomst har orkesteret indspillet 18 traditionelle sufi-sange og betitlet pladen ud fra deres sorg over tabet af den sønderbombede storby, Aleppo, og dens mange indbyggere. Som noget nyt valgte orkesteret at akkompagnere sangene, der normalt synges a capella, og derfor medvirker foruden en sanger og en danser også et orkester bestående af fem musikere på traditionelle, arabiske instrumenter – oud, qanun, nay, violin og slagtøj. Musikerne? De er fra Syrien, Belgien, Palæstina og Maghreb. Men uanset den instrumentale tilføjelse så er sangene stadig de samme – med komplekse, orientalske strukturer og med klare temaer om sorg, længsel og af og til, glæde.

***  /  Muziekpublique  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share