Arne Jansen & Stephan Braun: Going Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Han fortæller det selv, den tyske jazzguitarist Arne Jansen, at den levende, amerikanske legende, Pat Metheny, en gang rådede ham til at tænke over, hvad han særligt elskede og så forfølge dét. Det har Jansen nu gjort, idet han sammen med sin kammerat den tyske cellist og bassist, Stephan Braun, har indspillet et album, hvorpå alle numre er skrevet af Mark Knopfler – oprindeligt til Dire Straits.

Jansen fik selv som niårig et kassettebånd, som hans far havde købt til ham på et loppemarked. Båndet rummede Dire Straits’ album, Telegraph Road, og det episke titelnummer herfra er det sidste i Jansens og Brauns versionering af ti Knopfler-sange, som nu alle er blevet til smukke kammerjazz-rock-ballader.

Jansen og Braun gør de ti numre helt skarpe og præcise, sanselige og sjælelige. Det gælder for eksempel sangene, Romeo and Juliet, Brothers in Arms og Going Home. Man forstår, når man hører deres album, hvorfor det gav mening at følge Pat Methenys råd. Uanset om Jansen spiller akustisk eller elektrisk guitar, så anslår han sammen med Braun en tone, der er betagende og raffineret. Og som forunderligt nok ikke konkurrerer med Knopflers egne, originale guitarriffs.

Going Home er virkelig et originalt, vellykket livtag med store, etablerede kompositioner.

*****  /  Herzog Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share