Peter Orins: Dead Dead Gang

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Peter Orins er trommeslager, avantgardist og en entreprenant karakter på den franske eksperimentalscene. Da han læste den britiske forfatter Alan Moores roman, Jerusalem (fra 2016), blev han bjergtaget af den i enhver forstand monumentale historie om en ”bande” af døde børn, der med udgangspunkt i én bestemt by, ét bestemt sted, tegner lokalitetens 2000-årige historie op. Historien inspirerede ham til at skrive musik og sang til værket, Dead Dead Gang. Og så allierede han sig ellers med stærke kræfter i det musikkollektiv, han frekventerer – pianisten Barbara Dang, den elektroniske musiker Gordon Pym og sangeren og harmonikaspilleren Maryline Pruvost. Og sammen har de fire avantgardister altså skabt en musisk fortælling, der er ret så usædvanlig. En ting er, at musikken er eksperimenterende og overvældende fri, noget andet er at sangen så at sige skaber en fortælling, der virker fortættet og næsten skræmmende mørk. Dead Dead Gang er som ét samlet hele, en mystisk og farlig fortælling, der trækker dybe spor fra et – ja, måske et helvede, i hvert fald en historie med grumme oplevelser. Det grumme, mystiske og muligvis rædselsvækkende lyser ud af det gys, som musikken og sangen rummer.

***  /  Circum-Disc Music  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share