Thierry Maillard: Moog Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den franske jazzpianist og –komponist, Thierry Maillard, brugte sidst i 70’erne og starten af 80’erne en del af sin ungdoms lommepenge på at købe plader af og med den britiske artrockgruppe, Supertramp – startende med albummet, Breakfast in America, fra 1979. Selv blev han professionel musiker i 80’erne, men – ansporet af Supertramp – indledningsvist med brug af Wurlitzeren, som stadig den dag i dag – side om side med klaveret – er hans foretrukne instrument. Hans interesse for den særlige sound gjorde også, at han søgte inspiration hos navne som Chick Corea, Herbie Hancock og Joe Zawinul. Og alt dette altså før, man teknisk begyndte at høre om loops og lignende. Med afsæt i den nostalgi, som han må være i besiddelse af, har han nu skabt et nyt album / projekt – Moog Project – hvori han har rekonstrueret flere af Supertramps numre – heriblandt Breakfast in America, It’s Raining Again, The Logical Song, Take The Long Way Home og Dreamer og blandet disse med egne kompositioner. Ud af det er der kommet en form for musik, der mest sender denne anmelders tanker i retningen af Zawinuls fusionsmusik. Maillards univers er lige så sprælsk og energisk, lige så insisterende og pågående som Zawinuls. Men på forunderlig vis også sin helt egen elektrojazzrock.

****  /  Ilona Records  /  70 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share