Anti Rubber Brain Factory: Musiques de Réves et de Démences

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Franske Yoram Rosilio er manden bag det på mange måder mærkværdige fænomen – Anti Rubber Brain Factory (ARBF). Han er selv bassist og percussionist, komponist og kapelmester, iværksætter og organisator, og så – altså – manden bag ARBF – et internationalt big band, der med base i Frankrig gør sig i eksperimenterende, improviserende, ja, tumultarisk jazz. Selv er han på mange måder etableret på den franske jazzscene, men han er også en ”skævert”, der repræsenterer og kan tilskrives et væld af undergrundskonstellationer og –projekter. Han har før udgivet plader med ARBF på sit label, LFDS Records – Musiques de Réves et de Démences er bare seneste skud fra dén bøsse. Direkte oversat betyder titlen ”Drømmenes og demensens musik”. Og dén titel giver et meget godt billede af den kombination af sjov og seriøsitet, der præger Rosilios og ARBF’s musik. I ARBF indgår i alt 16 musikere – blæsere, strenge, tangenter, trommer og slagtøj og tro mig – musikken er ikke for børn. Tag bare et nummer som Raoul’s Visions – det består af nogle få toner i en konstant, repetitiv puls kombineret med et netop tumultarisk lag af alskens afart af improjazz og støj. Det er både festligt, fornøjeligt og helt og aldeles uudholdeligt.

***  /  LFDS Records  /  72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share