Mark Dresser: Tines of Change

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Mark Dresser er en innovativ og meget rutineret, amerikansk jazzkomponist og –bassist. Han er blevet 70 år, men han er stadig tydeligt ude i en afsøgning af muligheder. Det vidner hans nye soloalbum, Tines of Change, i hvert fald om. I liner-notes til albummet skriver han, at han tænker på bassen som et orkester, og det billede genkender jeg, når jeg hører hans nye musik. Jeg har hørt flere soloalbum af jazzbassister, men aldrig et som dette. Dresser farvelægger sin abstrakte musik med maling fra hele paletten. Såvel med mørke som lyse farver. Såvel med tunge som lette strøg. Med slag og bue. Og så fremdeles. Og resultatet er vitterligt et originalt kulturlandskab af lyd. Titlen på albummet refererer til den særlige konstruktion, som kendetegner Dressers instrumenter. Hans basser er skabt af instrumentbyggeren, Kent McLagan, og har en særlig feature i metal. Og kombinationen af dét og af Dressers teknisk/kunstneriske formåen gør lyden som helhed forunderlig, stoflig. Man bliver så at sige trukket ind i et maskineri, ikke en melodi. I den forstand er der også tale om en særegen form for avantgardistisk musik.

***  /  Pyroclastic Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share