Kasper Tranberg: Nobody’s Heart

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazztrompetist, Kasper Tranberg, er det, man kan kalde en rutineret musiker. Han er i starten af 50’erne, men har været professionel i tre årtier og i samme tre årtier spillet med den danske bassist, Nils Davidsen, og den danske trommeslager, Frands Rifbjerg, som begge indgår i skabelsen af albummet, Nobody’s Heart. Nok er Tranberg trioens kapelmester, men de tre fremstår på deres fælles album som en enhed – hvor Tranberg er den varmt ciselerende kransekagefigur, Davidsen og Rifbjerg de solide, men umærkelige kranse, som fungerer så præcist understøttende, at man i momenter godt kan glemme eller overhøre, at de er der. Tranberg og trio genbesøger en række ballader – f.eks. Ornette Colemans Virgin Beauty, Paul Motians Circle Dance og C.V. Jørgensens En stor dag – og gør det på en respektfuld, men også usædvanligt modig måde, idet de skaber nogle meget særegne, personlige og skrattende versioneringer, der ikke pleaser, men går til biddet. Mest markant og konsekvent i versioneringen af Richard Rodgers’ og Lorenz Harts Nobody’s Heart.

****  /  April Records  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share