Bruno Råberg: Look Inside

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den 68-årige, svenske jazzbassist, Bruno Råberg, har været vidt omkring, genremæssigt. Han har i løbet af sin karriere spillet standards, fri improvisation, verdensmusik, kammermusik. Og al den erfaring og rutine, han derved har opsamlet – kombineret med den stadig levende interesse og inspiration – ligger til grund for hans nye soloalbum, Look Inside. På albummet er der tre gamle, amerikanske standards og otte nye Råberg-kompositioner. Og alt spiller han – solo – med overbevisende tyngde og tilsyneladende lethed. Som helhed afspejler musikken, at Råbergs tilgang til musik i det hele taget altid har været eklektisk. Jeg bilder mig også ind, at man kan høre på Look Inside, at Råberg reelt har forsøgt at spille musikken, som var han i dialog med lytterne. Musikken har i hvert fald den nerve, åbenhed og nysgerrighed, som en god dialog forudsætter. Hans musik – og versioneringen af de andres – virker ægte, ærlig, påtrængende. Som er den skabt af nødvendighed – resultatet af livsvigtige og definerende erfaringer og eksperimenter.

****  /  Orbis Music  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share