Jin Jim: New Choices

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jin Jim er et tysk jazzband, der læner sig op ad eller tager afsæt i den potente rockmusik og dennes potentielle forbindelse til folkemusikken. Centralt i bandet står den peruviansk-fødte fløjtenist, Daniel Manrique-Smith. Hans luftige fløjte – kombineret med Ben Tai Trawinskis tunge bas, Johann Mays pågående guitar og Nico Stallmanns solide trommer – giver musikken et særegent præg. I momenter glider mine tanker ganske vist i retningen af Jethro Tull, men i de fleste andre momenter tænker jeg: Det her har en karakter, som jeg aldrig før har hørt. Lyt for eksempel til et nummer som The Fifth Millenium, og du vil forstå, hvad jeg mener. Jazzmusikken, rockmusikken og folkemusikken smelter vitterligt sammen på en måde, der er usædvanlig og ikke umiddelbart funderet, geografisk eller genremæssigt. I vid forstand er der således noget originalt over Jin Jims musik – der for langt størstedelens vedkommende er skrevet af Trawinski og May. Selv når bandet versionerer Björks vidunderlige Army of Me forekommer udtrykket mig originalt. Bedste, mest løfterige numre er imidlertid – efter min mening – World on Hold og New Choices.

****  /  Maarweg Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share