Sylvie Courvoisier & Cory Smythe: The Rite of Spring

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den schweizisk/amerikanske klaverduo, Courvoisier & Smythe, er særdeles interessant. Begge musikere/pianister er teknisk ekvilibristiske og kunstnerisk innovative, så når de som her giver sig i kast med, sammen, at fortolke Igor Stravinskys banebrydende værk, Le Sacre du Printemps (på engelsk: The Rite of Spring), ja, så er der noget at komme efter. De to pianister går nok til det ikoniske værk og de to klaverer med behørig respekt, men også helt åbenlyst med en trang til at farvelægge på ny. For farvelægge gør de! Dels i energi, dels i pausering. Dels i voldsomt anslag, dels i følsom tilbageholdenhed. Og når de så udbygger The Rite of Spring med Courvoisiers egen halv time lange impro-rige komposition, Spectre d’un songe, ja, så falder lyset også ind på farverne med nye skær til følge. I momenter mener jeg at høre ”lån” fra den franske filmkomponist, Gabriel Yared. I momenter er jeg med Courvoisier helt i ukendt land. Men uanset hvad, så er duoens trang til at udforske og skabe nyt åbenlys. Derfor bliver deres Rite of Spring også så interessant.

****  /  Pyroclastic Records  /  63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share