Phil Haynes: CODA(s) : No Fast Food III

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Veteranen, jazzkomponisten og –trommeslageren, Phil Haynes, blev som alle os andre isoleret under Corona-pandemien i 2020. Isolationen valgte den nu 62-årige amerikaner at bruge til to ting (i et forsøg på at undgå en depression): 1) Han fordybede sig i (læste og lyttede til) den rigdom af kompositioner, han igennem årene selv har skabt og udgivet eller ikke-udgivet, og 2) han udfærdigede en tre-års-plan for (gen- eller endelig)udgivelse af rigdommen. Dobbeltalbummet, CODA(s) : No Fast Food III, er således bare den første af en hel række planlagte udgivelser fra Haynes’ side – mange flere vil følge – frem til og med 2025. Men CODA(s) : No Fast Food III, er i sig selv interessant – blandt andet fordi den genforener tre store navne i amerikansk jazz: Phil Haynes på trommer, David Liebman på saxofon og fløjte og Drew Gress på kontrabas. Musikken på trioens dobbeltalbum er fri improvisation på baggrund af nogle skitser til kompositioner, som Haynes bragte med sig i studiet. Og den frie improvisation – ja, det færdige udtryk som sådan – vidner både om rutine, tyngde og en levende nysgerrighed. Sammenspillet er eminent. Og resultatet – sfærisk, til tider smuk, ofte minimalistisk, moderne freejazz med kant og nerve.

****  /  Corner Store Jazz  /  101 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share