Cathrine Legardh & Sigurður Flosason: Stilhed og Storm

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzsangerinde og sangskriver (med familiebånd i Norge og Sverige), Cahtrine Legard, og den islandske jazzsaxofonist og –komponist, Sigurður Flosason, har i en årrække skrevet sange og musik sammen. Men nu går de planken helt ud og udgiver et vokaljazzalbum, hvortil hun har skrevet alle tekster, han alle melodier. Stilhed og Storm er, som titlen antyder, dansksproget. Og forunderligt nok (måske netop på grund af sprogvalget) meget personligt. Vel hører man i tonesproget de tos nordiske aner og kærlighed til nordiske viser og folkesange. Men der er også noget forfriskende over deres nye, originale og fælles sange. Der er noget forfriskende over Legardhs tekster om hverdagen. Og over Flosasons kompositioner, som i stort omfang er skrevet til teksterne og derfor meget konkret farvelægger poesien. Med sig i studiet har Legard og Flosason haft en dansk/islandsk besætning bestående af Anna Gréta Sigurðardóttir (klaver), Jesper Thorn (kontrabas) og Espen Laub von Lillienskjold (trommer). Og sammen har de fem altså formået både at løfte en arv og at skabe noget nyt, stilsikkert og raffineret, som viser vej. To af mine favoritter på albummet er sangene, Det gamle sted og Mit hjertes landevej. Sange som ikke på papiret fremstår specielt signifikante, men som ikke desto mindre har en særegen nerve, klang og temperatur, der drager.

****  /  Storyville Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share