Chloë Lum & Yannick Desranleau: The Garden of a Former House Turned Museum

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

The Garden of a Former House Turned Museum er på alle måder et ukonventionelt album. De canadiske kunstnere bag – Chloë Lum og Yannick Desranleau – har nok oprindeligt deres afsæt i den eksperimenterende musikscene, men de er i dag snarere kendt som installationskunstnere, der arbejder tværæstetisk med video, performance, skulpturer, lyd, tekst og fotografi. Deres installations- og performancekunst tager ofte afsæt i drama og koreografi. Og The Garden of a Former House Turned Museum er da også på mange måder som et lydspor til en tænkt, dramatiseret udveksling af tanker og meninger mellem en anonym person og den brasilianske forfatter, Clarice Lispector (1920-1977). Med et solidt avantgardejazzorkester og sangerinden, Sarah Albu,  i spidsen, åbner Lum og Desranleau op for noget, der antager karakter af et avantgardistisk syngespil – en jazzet samtale mellem to mennesker, hvoraf den ene altså er hinsides. Idéen er god, musikerne gode, sangerinden god – men resultatet i min optik fortænkt og anstrengende.

**  /  No Hay Discos  /  27 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share