Astor Piazzolla: Aconcagua, Oblivion, Adiós Nonino, Tangazo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Argentinske Astor Piazzolla (1921-1992) er uden sammenligning sit hjemlands væsentligste / mest berømte komponist. Med sine musikstykker og sin forkærlighed for harmonikaen / bandoneónen har han reelt skabt fundamentet for den vemodigt temperamentsfulde og sensuelle (sub)genre, Nuevo tango.

Piazzollas kompositoriske kvalitet og styrker hører man meget klart på det nye, italienske hyldestalbum, hvorpå Cesare Chiacchiaretta spiller bandoneón og Filippo Arlia spiller klaver og dirigerer Calabriens Filharmoniske Orkester. 

Albummet indledes med Aconcagua – en koncert i tre satser for bandoneón, strygeorkester og slagtøj. Værket er livligt, fantasifuldt og netop temperamentsfuldt og omfavner instrumentalt milongaen – den argentinske improvisationssang.
Herefter følger flere af Piazzollas andre kendte værker – heriblandt numre som Oblivion, Meditango og Adiós Nonino. Og personligt – ja, så bliver jeg aldrig træt af at høre eksempelvis Oblivion. Slet ikke, når det kunstneriske kvalitetsniveau, hvormed kompositionen fremføres, er som her. Jeg drages simpelthen af nummerets vemod og dets samtidige styrke; af dets bund og mange krummelurer; af dets billedskabende kvaliteter. Og i tilfældet her: især af Chiacchiarettas overskudsbetonede instrumenthåndtering.

****  /  Dynamic/Naxos Records  /  61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share