Evan Parker, Matthew Wright, Trance Map+: Etching the Ether

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Evan Parker er en moden og højt profileret britisk tenor- og sopransaxofonist, der om nogen spiller fri improvisation. Hans virke har igennem årtier næsten udelukkende været inden for freejazz, og på dén scene har han optrådt med en lang række stærke partnere – ligesom her: På Etching the Ether – hans nye album, hvor han optræder sammen med den britiske sound designer og elektroniske musiker, Matthew Wright, den amerikanske trompetist, Peter Evans, og den amerikanske percussionist, Mark Nauseef. Sammen har de fire skabt 50 minutters freejazz, fri improvisation, avantgardejazz – kald det, hvad du vil – fordelt over tre ”numre”. Jeg er ikke på noget tidspunkt under lytningen i tvivl om de fires respektive kvaliteter som instrumentalister endsige i tvivl om deres evner til at samarbejde. Men deres musik forbliver for mig – trods gentagne lytninger – utilgængelig, intellektuel og introvert snarere end imødekommende. Jeg er ikke i tvivl om, at de tre – som titlen på sidste ”nummer” antyder – er Engaged in Seeking. Men for mig at høre finder de ikke svaret. Eller også er de ikke optaget af svaret, kun af søgeprocessen. Dén kan jeg bare ikke blive en del af. Derfor forbliver musikken for mig utilgængelig – trods kvaliteter.

***  /  Intakt Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share