Lucas Niggli Sound of Serendipity Tentet: Play!

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den schweiziske avantgardejazztrommeslager, Lucas Niggli, har en udtalt evne til at sætte store hold og sammen med disse skabe noget nyt, originalt og voldsomt. Således også her, med albummet Play!, hvorpå han med sin Sound of Serendipity Tentet skaber et særegent, industrielt univers. Nogle af de akustiske musikere / instrumenter i tentetten bidrager med noget, der antyder små melodilinjer, andre skaber et veritabelt inferno af skrattende lyde, der for enhver lytter må gøre lytningen krævende. På ét plan er der klart mening i galskaben – retning i værket som helhed og i de enkelte skæringer som sådan – men på et andet plan, oplever jeg, at retningssansen er forstyrret, at der går rundgang i tingene, og at musikerne nok banker på, men ikke ønsker at åbne dørene. Det hele forbliver kompleks, facetteret javel, men så sammensat, at det er vanskeligt at give sig hen til musikken og bare lytte, når der bliver sagt Play!  

***  /  Intakt Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share