Alf Carlsson: Lights

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Alf Carlsson er en ung, talentfuld, svensk komponist og guitarist. Og Lights er hans meget fornemme pladedebut (i eget navn). Genremæssigt favner Carlsson – at dømme ud fra pladedebuten – såvel jazzen, som folk- og rockmusikken – men i min optik er det jazzen, der sætter sig tydeligst igennem i hans virke – om end hans forbindelse til og forståelse af den svenske kulturarv / visetradition og den guitarbaserede bluesrock også er nærværende. Carlsson er i hvert fald en eminent guitarist. Hør bare nummeret, The Epiphany, der er albummets bedste. Herpå brillerer Carlsson som solist, alt imens han solidt akkompagneres af Samuel Löfdahl på kontrabas, Anton Dromberg på klaver og Hannes Sigfridsson på trommer. Godt er også nummeret, Brudpolska Från Rättvik, som smukt hilser på den svenske folkemusiktradition. Carlsson er facetteret og innovativ i sin tilgang til musikken, og så er han teknisk meget dygtig – både som komponist og instrumentalist – hvorfor de (til tider distortede) soundscapes, der opbygges (hør f.eks. The Search), sætter sig i lytteren som rige, sanselige og levende størrelser. Pladedebuten er overbevisende!

****  /  Prophone Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share