Kris Davis’ Diatom Ribbons: Live at the Village Vanguard

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzkomponist og -pianist, Kris Davis, er en kvinde / kunstner, man naturligt følger i USA’s jazzmiljø, for hvad finder hun nu på? Davis har udgivet 24-25 ret udfordrende plader i eget navn, fortjent modtaget en række store priser (herunder en amerikansk Grammy Award i kategorien ”Best Instrumental Jazz Album” for New Standards vol. 1.), samarbejdet med en lang række store stjerner (heriblandt Terri Lyne Carrington, Dave Holland, John Zorn, Craig Taborn og Michael Formanek), i årevis været professor på Berklee College of Music og grundlagt pladeselskabet, Pyroclastic Records, som udgiver eksperimenterende musik. Alt dét skulle man tro, at der skulle mere end et menneske til at klare, men Kris Davis klarer det – med bravour – entreprenant, arbejdsom og dygtig som hun er. Nu foreligger så endnu et (dobbelt)album, der – som titlen klargør – er indspillet Live at the Village Vanguard. At indspille live i New York Citys berømte jazzklub er noget, de færreste får mulighed for, men Kris Davis og hendes eminente band – Terri Lyne Carrington på trommer, Val Jeanty på elektronik, Trevor Dunn på bas og Julian Lage på guitar – skulle selvfølgelig have chancen. Og ikke at jeg meget specifikt kan høre, at liveelementet har haft den store betydning i skabelsesprocessen, men den eksperimenterende musik rummer en særegen nerve, en forunderlig intensitet og sprælsk, uforudsigelig karakter. Det er især dette sidste, der gør dobbeltalbummet så ekstraordinært. Man ved som lytter ofte ikke, hvor man skal hen, hvad man skal høre. Men kombinationen af Davis’ kompositioner og de medvirkendes kvaliteter gør live-indspilningen dybt interessant.

****  /  Pyroclastic Records  / 104 min. 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share