Andrew Rathbun: The Speed of Time

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske komponist og tenor- og sopransaxofonist, Andrew Rathbun, har med sin kvartet og The Speed of Time skabt et solidt og aldeles lytteværdigt jazzalbum med ny, original, moderne instrumentaljazz. Fra start – med åbnings-/titelnummeret – er man klar over hvilket udtryk, Rathbun – der bl.a. i New York Times og Downbeat er blevet fremhævet som et særligt talent – (op)søger. Det er et moderne, lyrisk og dog fyldigt udtryk – og ikke bare hans egen teknik og sammenspillet bidrager dertil. Størst glæde finder jeg imidlertid selv i mere stilfærdige ballader som Could it Be og Wandering – og det skyldes især den enkle og klare klangflade; den afrundede cirkel, som disse numre hver især udgør; saxofonspillets stringens. The Speed of Time er som helhed rig på facetter, men trods kvaliteterne oplever jeg altså også, at teknikken snarere end sjælen dominerer i Rathbuns kompositoriske univers. Til gengæld er hans samarbejde med pianisten Gary Versace, bassisten John Hébert og trommeslageren Tom Rainey forrygende godt.

****  /  SteepleChase Productions  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share