Denni Ian: Salt King

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Nok klinger hans navn engelsk, men Denni Ian er en kunstner på den danske musikscene. En kunstner i udkanten (ganske vist) af den danske undergrunds- og kunstscene. For ikke bare er han sangskriver og sanger, han er også digter, video- og billedkunster. Med andre ord: en mand med noget på hjerte; en mand med sans for sproget; og en mand med en evne til at skabe billeder og kombinere det gådefuldt poetiske og umiddelbart forståelige – uanset om produktet er storytelling eller indie-rock / art rock. Et nummer som Song For Palmer er for eksempel enormt dragende, internationalt snarere end dansk. Jeg vil dog vove den påstand, at Denni Ian – trods åbenlyse kvaliteter – er (for) inspireret af større navne såsom Nick Cave, Lou Reed og Stuart A. Staples (fra Tindersticks) – måske endda Steen Jørgensen (fra Sort Sol). Jeg vil endda sige så meget, at jeg flere gange under lytningen oplever udtrykket / æstetikken på Salt King som tilstræbt snarere end ægte; i momenter grænsende til ensformig, kedelig og sort. Er der noget tilstræbt post-punk over Denni Ian? Eller er det, jeg hører, slet og ret en vokal begrænsning? Jeg ved det ikke, men jeg oplever både at blive fascineret og irriteret. Jeg oplever på én gang en original og en copy-cat. Men jeg må samtidig indrømme, at jeg bliver betaget af Denni Ians univers, hans tekster og hans vokal.

****  /  Celebration Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share