Frank Vaganée, Sam Gerstmans & Teun Verbruggen: Black Diamond

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den belgiske jazztrio – saxofonisten Frank Vaganée, kontrabassisten Sam Gerstmans og trommeslageren Teun Verbruggen – indspillede nærværende debutalbum under Corona-pandemiens luck down. Musikken blev – efter en håndfuld forudgående øvere og live-sessions (forud for Coronaens indtog) – indspillet under en live-streamet koncert og har da også den friskhed og nerve, der typisk knytter sig til live-optrædener. Alt er first takes. En til en. Lige på. En del af musikken er komponeret, en del er improviseret – men uanset hvad bekræfter den, at sammenspillet de tre imellem er godt. Deres præstationer er friske, men musikken er også – synes jeg – i momenter lidt fersk, og dét har nok primært noget med instrumenteringen og produktionen at gøre. Materialet? Det er altovervejende standards – numre som Roland Kirks Black Diamond, Thelonious Monks Reflections, Ornette Colemans Happy House, Duke Ellingtons Daydream og Paul Motians Drum Music. Med andre ord – langtidsholdbare størrelser. Musikken er groovy, swingende. Smukkest er, efter min mening, det langsommelige nummer – Charles Mingus’ Duke Ellington’s Sound of Love.

***  /  Rat Records  /  68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share