Hutchinson Andrew Trio: The Senator – A Tribute to Tommy Banks

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det canadiske jazzband, Hutchinson Andrew Trio, har vundet flere prestigiøse priser, og det samme har de tre medlemmer, hver for sig – pianisten Chris Andrew, kontrabassisten Kodi Hutchinson og trommeslageren Dave Laing. Med andre ord: det er kendte, talentfulde og distinkte musikere, der med live-albummet, The Senator, udsender en fin hyldest til jazzlegenden, Tommy Banks, som døde i 2018. Trioen har inviteret interessante gæster med på scenen – saxofonisten PJ Perry, trompetisten Al Muirhead og vokalisten Mallory Chapman. Og sandt at sige skaber de tre plus tre en fest af standards indenfor bebop og swing – f.eks. et medley bestående af James L. Malloys Kerry Dance og Billy Strayhorns Take the A-Train. Men i min optik er live-indspilningens bedste, mest stringente og straight forward nummer Chris Andrews Bank on It. Det er som om dét nummer er mere løfterigt og fremadskuende end alle andre på albummet. Derfor vil jeg også – trods The Senator’s kvaliteter – glæde mig til at høre mere, hvis trioen fremadrettet måtte satse på egne kompositioner, ikke bare egne arrangementer over konventionelle standards.

***  /  Chronograph Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share