Andreas Schaerer & Kalle Kalima: Evolution

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den schweiziske sanger, Andreas Schaerer, og den finske guitarist, Kalle Kalima, er på mange måder et umage makkerpar, men de er begge ekvilibrister på deres respektive ”instrumenter”, og så har de igennem flere år optrådt side om side i bandet, A Novel of Anomaly. På et tidspunkt har de to besluttet sig for (også) at prøve duo-formatet af; at destillere det musiske udtryk ind; og at gå i studiet og indspille eget materiale. Og så har de i øvrigt ud af beundring inviteret den amerikanske bassist, Tim Lefebvre, med. Han er især kendt fra sin funktion som sideman for Sting, David Bowie, Mark Guiliana, Elvis Costello og Wayne Krantz. Og sammen har de to plus en altså til UG forløst et lyrisk materiale med tekster og musik af primært egen avl.

Dét er et materiale – og en forløsning – hvori de tos (læs: tres) respektive og fælles kvaliteter demonstreres, så det er til at forstå. De to plus en er virtuoser. Og forløser deres eget materiale med en særegen, varm tyngde. En ballade som Rapid Eye Movements, en dramatisk, næsten sakral indierock-størrelse som Trigger og en tour-de-force som SloMo er alle dybt fascinerende, stringente og kvalitetsbevidste. Trigger er endda som en hilsen tilbage til det tidlige Genesis og sangen, Pristine Dawn, som en hilsen til det tidlige Pink Floyd, samtidig med at sangene også er en hilsen fra den moderne verden af vokaljazz.

Schaerers stemmekontrol er imponerende, Kalimas akkompagnement distinkt og Lefebvres bas imponerende solid. Oplevelsen af helheden – respektindgydende.

*****  /  ACT Music  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share