Vilhelm Bromander: In This Forever Unfolding Moment

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

In This Forever Unfolding Moment er et usædvanligt album skabt af den svenske komponist og bassist, Vilhelm Bromander, og hans nye, 13 mand store ensemble. Genren kan kaldes spirituel jazz eller meditationsmusik inspireret af traditionel indisk musik (også kaldet dhrupad) og opblandet med en mørk, repetitiv form for skandinavisk improjazz / avantgarde. Åbningsnummeret / titelnummeret er næsten 17 minutter langt, men først efter cirka syv minutter, indfinder jazzen sig i nummeret. Det gør den til gengæld på en så energisk fascinerende, næsten gribende vis, at jeg bliver fuldstændig bjergtaget. I løbet af de 3 numre / 33 minutter, albummet som helhed strækker sig over er der flere bemærkelsesværdige solopræstationer, men særligt markerer saxofonisten Martin Küchen, trompetisten Emil Strandberg og vokalisen Marianne Svašek sig. Sidstnævnte synger ekstremt troværdigt og sanseligt i åbnings- / titelnummeret. Küchen og Strandberg er tilsvarende nøglefigurer i åbnings- / titelnummeret og klart til stede igennem hele albummet i et i øvrigt eminent sammenspil de tretten musikere imellem. Man aner – for så vidt angår jazzelementet – en klar tråd tilbage til navne John og Alice Coltrane. Men Bromanders spirituelle jazz er også helt sin egen, innovativ, original, nutidig. Kort sagt: imponerende.

****  /  Thanatosis Produktion  /  33 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share