Azmari: Maelström

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det Bruxelles-baserede band, Azmari, er et vildt fascinerende bekendtskab. De fem bandmedlemmer (med kapelmester Frederik Segers i spidsen) skaber således et pulserende, næsten magnetisk lydlandskab af eklektisk, støvet og pulserende karakter. Musikken på Maelström er rundet af flere forskellige genrer – af moderne jazz, orientalske toner, ethio grooves, funk, ørken blues og dub og synths. Ud af disse ord vil man kunne forstå, at udtrykket er righoldigt og sammensat, men Azmari får alligevel det hele til at fremstå, som var det børnemad at mikse genrerne. Og det skyldes et teknisk højt niveau og en kunstnerisk fornem balancegang mellem det nostalgisk traditionelle og det meget moderne. Bandet, der klart er inspireret af navne som Okay Temiz, Heliocentrics, JJ Whitefield Brothers, Surprise Chef, Antibalas og Sons of Kemet formår dog meget klart at skabe et særegent, støvet, solidt og originalt soundscape. Enkelte numre stritter op som fyrtårne med solide soli – et af disse (det bedste) er nummeret Octopus Perspective.

****  /  Sdban Ultra  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share