Josh Cole: Kind Mind

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazzkomponist og –bassist, Josh Cole, stammer nok fra Vancouver, men han bor på tiende år i Toronto – i den canadiske jazzscenes ground zero. Det er fra basen her, han har skabt en trio af usædvanligt format. Udover ham selv består den af Karen Ng (på saxofon og klarinet) og Michael Davidson (på vibrafon og marimba). Tjek lige dén instrumentering – den er usædvanlig! Nok udbygger Cole og Ng deres instrumentale indsats og udtryk med synths, men alligevel. Lydbilledet er og (for)bliver usædvanligt. Da Coles kompositioner samtidig lader en del stå åbent til fri improvisation, er vejen til dette usædvanlige banet. Da alle tre musikere samtidig er virtuoser på deres respektive instrumenter – og alle er gode til at indgå i en gruppe – får man som lytter åbnet sine lyttelapper af musik af høj kvalitet – musik, der er lettere eksperimenterende, i momenter næsten industriel, altid forfriskende interessant. Kind Mind rummer elleve tracks, og disse elleve tracks fremstår på sæt og vis som ét ambient hele. Jeg er ikke i tvivl om, at de er tænkt som et hele – selv om nogle tracks virker stærkere end andre. Jeg hører et antal fragmenter sat sammen til et atypisk hele.

****  /  Cassiar Records  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share