Get the Blessing: Pallett

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Get the Blessing er et ret usædvanligt, Bristol-baseret, britisk jazzrockband skabt af to af byens trip hop legender – bassisten Jim Barr og trommeslageren Clive Deamer, som begge var en del af besætningen i Portishead. Barr og Deamer skabte Get the Blessing i 1999 og nu udsender de så deres syvende album med bandet – Pallet – som er et meget fascinerende bekendtskab. Get the Blessing har fra start været et band, der spillede live. Men under Corona-nedlukningen af verdenssamfundet måtte medlemmerne ty til andre metoder. Barr plus trompetisten Pete Judge og saxofonisten Jake McMurchie optog en serie af improviserede musikstykker, og disse improvisationer blev sendt til Deamer, der tilføjede trommer. Ud af alt dette endte ni minimalistiske kompositioner på Pallet – kompositioner, der er drevet af et groove, nogle elektroniske loops og såvel elektroniske som akustiske variationer. Man fornemmer ganske klart forbindelsen tilbage til trip hop’pen – de fede baslinjer, de legende trommer, de soniske rum, der opstår i musikken, er som en tråd tilbage til Portisheads begyndelse. Bare har der indsneget sig en energisk, næsten elektromagnetisk form for jazz i musikken. Hør f.eks. åbningsnummeret, Oscillation Ochre, og du vil forstå, hvad jeg mener.

****  /  All is Yes Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share