Brian Melvin, Søren Lee & Mads Søndergaard: Tranesformation

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den kvikke læser vil kunne sige sig selv, at Tranesformation ikke er et album behæftet med en stavefejl, men slet og ret en hyldest til den legendariske, amerikanske tenorsaxofonist, John Coltrane (1926-1967). Bag hyldesten står den amerikanske jazztrommeslager, Brian Melvin, og den danske jazzguitarist, Søren Lee – og i øvrigt den danske jazzorganist, Mads Søndergaard. Disse tre rutinerede musikere har skabt en ny trio, og det er med den, de sammen albumdebuterer med en hyldest til Coltrane. Og lad det bare være sagt med det samme: Musikken på debutalbummet er god – det solide resultat af en håndværksmæssig snilde og kunstnerisk stringens. På albummet er der 15 numre, hvoraf de fleste er skrevet af Coltrane – andre af koryfæer som Richard Rodgers, Oscar Hammerstein og George Gershwin, et enkelt af Melvin selv – men uanset ophav fremstår alle numre som en åbenlys og varm hilsen og hyldest til Coltrane. Personligt bliver jeg bjergtaget indenfor få sekunder af de i alt 71 minutter, som albummet strækker sig over – jeg bliver bjergtaget af de tres Santana-agtige versionering af Coltranes nummer, Naima, som ganske vist også er albummets højdepunkt, men som ikke desto mindre er bare ét af de alt i alt 15 ganske fremragende numre på albummet, der formerligt emmer af begejstring, raffinement, power, swing og rul. Jeg er ikke på noget tidspunkt i tvivl om de to danskeres kvaliteter, og amerikanerens? Melvins? Ja, trommeslageren, der har spillet med navne som Jaco Pastorius, Joe Henderson og John Scofield skaber virkelig et drive, der er forrygende.

*****  /  Storyville Records  /  71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share