Anna Mose: Variations of Love

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Navnet, Anna Mose, er ikke kendt i brede kredse, men hun er både blevet hædret med DJBFA’s hæderspris ”Upcoming” for sit kompositoriske virke og med vokalensemblet, IKI, blevet tildelt en Danish Music Award. Ud af bare de to oplysninger vil man kunne udlede, er hun både er en dygtig komponist og vokalist. Men sandheden er, at hun er mere end det – hun er en sprælsk sangskriver, klarinettist, improvisator og iværksætter. Kort sagt: Hun er en ukonventionel, men erfaren (hun har været med i IKI siden 2009) og vidtfavnende, fri fugl, der forfølger egne idéer og egen lyst – udi musikken og det genremiks, som man på godt dansk vil kunne kalde et crossover mellem alternative, indie, jazz og electronica. Ensemblet, IKI, er netop kendt for sit miks af elektronisk musik, improvisation og vokaler. Efter et langt tilløb pladedebuterer hun imidlertid også i eget navn, og det med Variations of Love – et fascinerende, næsten magnetisk album med ti originale, nye skæringer, der berettiget tiltrækker sig denne lytters opmærksomhed. De ti nye sange / kompositioner læner sig i flere momenter op ad en form for kammerjazz, men er hovedsageligt bygget op i et ukonventionelt, alternativt, eksperimenterende format. Det er dét, der både udfordrer og tiltrækker. Sangene og musikken er på en gang tilgængelig(e) og kompleks(e). Men den fortælletekniske og arkitektoniske kompleksitet og kombinationen af Mose på én gang favnende og skarpe vokal er netop attraktionen. Variations of Love er en solid debut, som kalder på mere.

****  /  Midnight Confessions  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share