Dania O. Tausen: ja/nei – og restin av vikuni

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, færøske singer-songwriter, Dania O. Tausen, albumdebuterede for to år siden med overraskende bravur – og det med albummet, gonguteigatúnatos. Poeten, der fra start skrev og sang på sit modersmål (og konsekvent små bogstaver), udsender nu den svære 2’er – også på færøsk – og den fremstår lige så særegen, gennemarbejdet og god som 1’eren. Både sangtekster og kompositioner er begavede og ukonventionelle. Og instrumentalt turneres de på en solid og teknisk overskudsbetonet vis. Numre som ”at siga ja er nei” og ”kann eg hava armin soleiðis her?” er eminente og dybt fascinerende i alle deres mærkværdige indie-gevandter. Til gengæld oplever jeg Cantabile Chorus’ akkompagnement (i tre numre) som fejlplaceret på 2’eren. Der, hvor Dania O. Tausens sange og musik fungerer bedst, er i den forbavsende, lette overraskelse – det åbenlyst indie-inspirerede, som både rummer elementer af vokaljazz, folk og pop. Tag et nummer som ”egg eri ein mynd” – og du vil forstå, hvor ukonventionelt, Tausens univers rent faktisk er. Samtidig har hun dog en sjov rem af den konventionelle hud. Når jeg f.eks. hører hende i nummeret, ”eg gleði meg at sakna teg”, får jeg associationer til svenske Mimi Terris, der er kendt for en traditionsbevidst og –stærk tilgang til vokaljazzen.

****  /  Tutl Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share