The Angelica Sanchez Nonet: Nighttime Creatures

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske komponist, pianist og kapelmester (og i øvrigt, musikunderviser), Angelica Sanchez, flyttede for snart 30 år siden fra Arizona til New York. Og i dag er hun et etableret navn på jazzscenen på hele den amerikanske østkyst, hvor hun har spillet med en række store navne – folk som Wadada Leo Smith, Paul Motian, Richard Davis, Jamaladeen Tacuma og Nicole Mitchell – for blot at nævne nogle. I eget navn og med eget materiale har hun markeret sig med en række prisværdige udgivelser – det seneste album, Sparkle Beings, blev f.eks. af New York Times kåret som et af de ti bedste jazzalbum i 2022. Nighttime Creatures er hendes opfølger – hendes første album med den nye all-star-nonet, der i øvrigt består af saxofonisterne Michaël Attias og Chris Speed, kontraaltklarinettisten Ben Goldberg, trompetisten Thomas Heberer, kornettisten Kenny Warren, bassisten John Hébert, guitaristen Omar Tamez og trommeslageren Sam Ospovat. Og det, de ni klør på med, er nye, originale kompositioner og arrangementer af Sanchez. Og det er altså sager, der giver associationer til big bands – om end nonetten ikke helt når dén størrelse. De ni – og bemærk: fem blæsere – skaber en fylde i et musisk univers af avantgardistisk tilsnit. Selv foretrækker jeg dog de numre, der mere distinkt rummer melodilinjer – det er numre som Lady of the Lavender Mist og den mere kantende Ringleader. Albummet som helhed er dog stærkt, men altså også krævende.

****  /  Pyroclastic Records  /  79 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share