Alison Au with the Migrations Ensemble: Migrations

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske migrantefterkommer, komponist og saxofonist, Alison Au, har med Migrations skabt et tværæstetisk værk, der balancerer midt imellem jazzmusik, kammermusik, musical, syngespil og spoken word. Migrations er helt åbenlyst et ambitiøst værk. Med et hold af hele ni, aldeles kapable sidemen er Au da også godt dækket ind. De i alt ti kunstnere forløser således det konceptuelle værk med virtuositet og stor sikkerhed. Og ikke overraskende indtager Au selv en central position i lydbilledet, der ikke er så eklektisk, som jeg ellers havde forestillet mig, det ville være – historien og genrerne taget i betragtning. Sangerinden Laila Biali indtager en anden central position. Og dét skyldes blandt andet, at Au har baseret flere af sine kompositioner / sange på tekster af canadiske og amerikanske digtere og forfattere. Ellers er set-up’et det, at Aus fire vante musikere og en strygerkvartet medvirker. Alt i alt giver det set-up en fylde, og ikke bare fordi der er så mange musikere med i projektet, men også fordi arrangementerne og musikernes spændvidde breder udtrykket ud. Migrations, der er blevet til på baggrund af en bestilling, er ganske overbevisende og vellykket.

****  /  Eget selskab  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share