Sick Boss: Businessless

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sick Boss er et band med base i Vancouver i det vestlige Canada – et band bestående af nogle af landsdelens bedst impro-musikere. Nok jazzmusikere eller kammerjazzmusikere, men vel at mærke også musikere, der er i klar berøring med den eksperimenterende rock. I spidsen for bandet står komponisten og guitaristen, Cole Schmidt, og med sig har han Peggy Lee på cello, Josh Zubot på violin, JP Carter på trompet, Dan Gaucher på trommer og James Meger på bas og synths. Og musikken? Den er altså et overraskende let og dog insisterende og voldsomt cross over mellem netop kammerjazz og eksperimenterende rock. I momenter fremstår den instrumentale / originale musik næsten som industriel – hør bare åbningsnummeret, Useless Genius 1 og opfølgerne 2 og 3. I andre momenter fremstår musikken som symfonisk rock-retro. Når jeg f.eks. hører et nummer som Doctor Dawn, tænker jeg, at referencerne til Pink Floyd er åbenlyse. Uanset hvad er der noget direkte, frygtløst og fanden-i-voldsk over musikken, noget stærkt pågående, nogle mønstre og melodilinjer som bare overvældes af noget, der må være improvisation. Selv bliver jeg blæst bagover. Finder i momenter små lysninger, øjeblikket efter mørke, blafrende skygger. Og ikke på noget tidspunkt efterlader musikken mig indifferent. Tværtimod – jeg bliver bjergtaget, selv om den ikke er indenfor min foretrukne ramme.

***  /  Drip Audio  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share