Kuba Więcek: Hoshii

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den polske producer, komponist og saxofonist, Kuba Więcek, er et kendt ansigt blandt danske jazzmusikere – både fordi han er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København, og fordi han helt enkelt er bemærkelsesværdigt dygtig. Som mange af de andre, yngre, polske jazzmusikere, der er uddannet i Danmark, har også Więcek en polsk, ja, næsten inter-galaktisk karriere, og det er dén, der her er i spil. Więcek har før, med en jazztrio, udgivet tre album på Warner Music Poland / Polish Jazz series. Nu har han imidlertid skabt en ny jazzkvartet, Hoshii, og den tegner en besætning, der er stærkt influeret af hiphop, elektronisk musik og noget mere udefinerbart bastard. Downbeat magazine har tidligere kaldt Więcek en musiker, der har potentialet til at præge lyden i fremtidens jazz, og det kan sagtens være, at han med Hoshii har taget hul på den opgave. Navnet / pladetitlen, Hoshii, er japansk for begær, og der er meget betegnende noget begærligt eller i hvert fald nysgerrigt over den nye musik, der er skrevet og arrangeret for jazzkvartet af Więcek og siden produceret i overensstemmelse med den øjeblikkelige stil i østeuropæisk hiphop / elektronisk musik. Tag nogle numre som Hawaii og Dance of Hopes and Disappointments, og du vil forstå, hvad jeg mener. Med sig i studiet har Więcek haft pianisten Grzegorz Tarwid, bassisten Max Mucha og trommeslageren Miłosz Berdzik, og sammen har de fire altså skabt en næsten overnaturlig, luftig og, ja, inter-galaktisk form for musik uden traditionel jordforbindelse.

****  /  kxntrst Records  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share