Naaljos Ljom: 2

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den norske synth-folk-duo, Naaljos Ljom, består af to traditionsbevidste og vanvittigt visionære  multiinstrumentalister – Anders Sundsteigen Hana og Morten Johan Olsen Joh. Det, de to tager afsæt i, er folkemusik. Men deres egen, originale udgave af folkemusik er ekstraordinær, aldeles ukonventionel, fremmedartet, original. Altid præget af nybrud – i kraft af mikset med den elektroniske musik.

Naaljos Ljom betegner selv sin nye musik som et miks af micro-tonal folk, elektronisk musik og støj. Og dé ord dækker ganske godt mit indtryk. Musikken består af let afkodelige strukturer, men muterer organisk og åbenbarer konstant nye lag og aspekter, der overrasker. Blandt andet tilføjer gæsteviolinisten, Rasmus Kjorstad, nogle nye, solide aspekter.

Det nye album, 2, er det andet fra duoens side, men de tager klart tråden op, hvor de slap på 1’eren. Musikken er nok mere nuanceret og detaljerig, men stadig også minimalistisk på sin egen, fede, traditionsbevidste vis. I åbningsnummeret, Tolvtalvisa, hører man et udsagn fra Eivind Groven (fra 1966) om tolvtonemusik. Og ganske vist – Naaljos Ljom spiller musik, der ikke følger den gængse formel eller tonalitet. Og det er det, der gør duoens indsats og musik så bemærkelses- og lytteværdig.

****  /  Motvind Records  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share